Hagensnatuursteen


Slachthuiskade 28
7602 CV Almelo
Tel.: 0546 - 81 31 05
Fax: 0546 - 82 73 79
info@hagensnatuursteen.nl

Grafmonumenten uit Twente


Hagens is een familiebedijf dat bestaat sinds 1933. Al vier generaties lang staan wij nabestaanden terzijde in een moeilijke periode. Wij verstaan het ambacht steenhouwen als geen ander. Dit ambacht wordt tegenwoordig ondersteund door een compleet machinepark dat zelfs deels geautomatiseerd is.

In 1933 begon de heer K.J. Hagens zijn steenhouwerij aan de Ootmarsumsestraat 232 in Almelo. Na verloop van tijd werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon M.W Hagens en deze bouwde in de jaren zestig samen met zijn toen 18 jarige zoon K.J. Hagens een bedrijfshal aan de Slachthuiskade in Almelo. In de beginjaren was het fysiek nog erg zwaar vanwege het werk met hamer en beitel. In de loop van de jaren zijn er steeds meer machines gekomen die het puur ambachtelijke werk hebben overgenomen.

Inmiddels is het bedrijf meer dan 80 jaren oud en heeft de jongste telg van de familie, Marinus, de fakkel weer van zijn vader overgenomen. Hagens Natuursteen, een familiebedrijf dat al vier generaties het ambacht van natuursteen bewerken verstaat als geen ander.